Hírek

Főoldal

Küszöbön a nyílászáró csere vagy vásárlás? Gondoljunk rá hosszú távú befektetésként!

A minőségi nyílászárók ára idővel megtérül

A nyílászárók cseréje a lakásfelújítások egyik legköltségesebb fázisa. A minőségi nyílászárók ára magas, ám ezen túl nézve belátható, hogy ez a költség idővel megtérül, sőt, többszörösen térül meg. Tekintsük ezt egy befektetésnek!

Minden a gyártáson múlik

Az idén 20 éves Ablakszerker Kft. által gyártott GABO ablakok nyílászáró megoldásai jó példáját adják annak, amikor egy termék olyan koncepció szerint, olyan körültekintéssel készül, ami ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy a pénzünkért ne csak szépen kinéző, hanem évtizedekig megbízhatóan használható ablakokat, erkélyajtókat, emelő-toló teraszajtókat, bejárati ajtókat kapjunk.

gabo_nyilasszaro_hir.jpg

Az alumínium és műanyag nyílászárók gyártására szakosodott székesfehérvári cég folyamatosan törekszik arra, hogy termékeit a lehető legkörnyezetkímélőbb módon állítsa elő, ennek megfelelően a legutóbbi fejlesztésként a gyár két üzemcsarnokának tetejére 74 kw/óra teljesítményre képes napelemrendszert telepítettek, komoly lépést téve ezzel az energiaoptimalizált üzemeltetés, és a saját környezetvédelmi elvárásaik felé.

Ugyancsak kapcsolódik a környezettudatossághoz a gyártási filozófiának az a része, hogy nem engedik meg maguknak a „spórolás” luxusát, hogy aztán félévente használt akkumulátorokkal terheljék a környezetet, ezért minden munkaállomásra a legjobb (így drágább) csavarbehajtókat, az összeszereléshez szükséges egyéb eszközöket biztosítják.

gabo_nyilasszaro_hir_2.jpg

 

A minőség és az ár egymással egyenesen arányosak

Egy termék előállításának fent sorolt körülményei egyre nagyobb arányban játszanak szerepet a vásárlóknál a választásban, ahogyan a potenciális vevők nyilván arra is kíváncsiak, hogy miért éri meg nekik az átlagosnál valamennyivel több pénzt kiadni GABO ablakokért, ajtókért. A cég értékesítőinek elmondása szerint esetenként tapasztalnak egyfajta távolságtartást az irányukban, ami azon a tévképzeten alapul, hogy biztosan nagyon, már-már megfizethetetlenül drágák, hiszen prémium termékekkel vannak jelen a piacon.

Ami az ár-érték aránnyal összefüggésben a legfontosabb, hogy a hazai vásárlóerő relatív korlátai miatt (vagyis, hogy mennyi pénzt lehet elkérni egy prémium nyílászáróért) az árbeli különbség közel sem akkora, mint a minőségbeli eltérés. Vagyis nem kell sokkal többet fizetni egy jó minőségű (pl. GABO ablakok) nyílászáróért, ami évtizedekig megoldást jelent, ahhoz képest, mint amennyibe egy olyan olcsó ablak kerül, amelynél már egy-két éven belül jelentkeznek az első hibák. Ekkor az ember még „csak” azon bosszankodik, hogy nem kellett volna annak idején spórolni (pontosabban: „spórolni”), majd a problémák sorra jönnek elő, amikor pedig elszánjuk magunkat a nyílászáró cserére, akkor az anyagiakon túl meg kell küzdenünk a bontással járó összes nyűggel, zajjal, kosszal, majd pedig a szintén nem kevés pénzbe kerülő csere utáni helyreállítással is.

gabo_nyilasszaro_hir_3.jpg

 

Nincs titok, megnézhetjük a gyártást is

Laikusként nehéz különbséget tenni a valóban minőségi, illetve az annak tűnő nyílászárók között, ezért a GABO ablakok vezetői, munkatársai arra bíztatják az építkezőket, felújítókat, hogy látogassanak el a cég központjába, nézzék meg a gyártás folyamatait, és testközelről győződjenek meg róla, hogy azokba a nyílászárókba, amiket kiválasztanak, pontosan azok az alkatrészek kerülnek bele, aminek a minőség érdekében bele kell kerülnie.

A potenciális vásárlók elvárásaihoz képest nem 85, 93 vagy 99 százalékot, hanem a 100 százalékot nyújtanak az Ablakszerker Kft. munkatársai. A cég vezetőinek elmondása szerint ebből nem engednek, nincs kompromisszum, mert ez kell ahhoz, hogy aki GABO ablakok nyílászárókat választ, annak sok évvel, évtizedekkel később se kelljen még csak gondolnia sem az ablak-, illetve ajtócserére, helyette időnként jól eső érzéssel konstatálhassák: Na, ez jó vétel volt!

gabo_nyilasszaro_hir_4.jpg